Kerst is natuurlijk net achter de rug, dus je kerstmaaltijd kun je volgend jaar pas weer bereiden op de winter BBQ. Maar oud en nieuw staat nog voor de deur en ook dan kun je prima uit de voeten met een winter BBQ. Wat denk je van lekkere hapjes bereiden op de BBQ, ook al is het midden in de winter? Zo’n barbecue kan daar prima tegen en jij ook, als je je maar warm aankleedt. Alleen de sfeer al die je creëert is fantastisch. Zeker wanneer met oud en nieuw de klok 12 slaat en iedereen in de hele straat naar buiten gaat om vuurwerk af te steken en elkaar het beste te wensen.
Winter BBQ

Een winter BBQ met oud en nieuw

Kijk, gezellig met z’n allen rond de BBQ zitten is er, zo midden in de winter, waarschijnlijk niet bij. Maar dat kan natuurlijk wel wanneer je een overkapping met terrasheater hebt. Zo staat de kok niet in z’n eentje buiten en is het nog gezelliger ook. Zet een grote ketel glühwein of chocolademelk op de winter BBQ om lekker te kunnen doorwarmen. Natuurlijk kun je ook het complete diner op de winter BBQ bereiden. Waarom zou je met oud en nieuw geen kalkoen of pulled pork of pulled chicken op de BBQ maken? Het is veel handiger dan in de oven. En nog sfeervoller ook!

Wat kan er allemaal op een winter BBQ?

Op een winter BBQ kan eigenlijk hetzelfde als op een zomer BBQ, maar je zal toch meer stevige kost willen in de winter dan in de zomer. Maak eens een heerlijke stoofpot op de winter BBQ. Of wat dacht je van een jachtschotel? Door de rook van de BBQ smaakt deze zoveel beter dan wanneer ‘ie van je fornuis of uit je oven komt. Ook stevige soep kun je prima op de barbecue maken. Bijvoorbeeld door de ingrediënten eerst te roosteren. Je krijgt dan veel meer smaak aan de soep dan je gewend bent.

Alles kan dus op de winter BBQ, maar heb je ook aan de kinderen gedacht?

Kinderen vinden over het algemeen alles dat met vuur te maken heeft fantastisch. Door goede lange stokken te gebruiken, kun je ze veilig hun marshmellows laten roosteren boven de winter BBQ. Een grote beker warme chocolademelk erbij en zie die koppies eens stralen. Natuurlijk blijf je er altijd bij als de kinderen bij de BBQ in de buurt zijn.