Met Re-integratie 1e spoor terug naar je baan

Nadat je een lange tijd niet hebt kunnen werken door ziekte is het fijn om je oude baan weer te hebben. Helaas komt het heel vaak voor dat je men niet meer in staat is om de oude functie uit te kunnen oefenen. Met behulp van een re-integratie 1e spoor traject kun je vaak wel weer aan het werk gaan. Het fijne aan het traject van een 1e spoor traject is dat je weer terug kunt gaan naar de oude vertrouwde omgeving. Misschien doe je dan wel niet wat je in de eerste instantie gewend was te doen.  Je blijft wel bij de zelfde werkgever en dus bij hetzelfde bedrijf. De meeste werkgevers die werken graag mee aan de terugkomst van hun werknemers met re-integratie 1e spoor.

Zoeken naar een nieuwe functie met re-integratie 1e spoor

Als je dezelfde functie niet meer kan uitoefenen. Dat is eigenlijk de reden dat je een re-integratie 1e spoor traject in gaat. dan kun je een andere functie binnen  hetzelfde bedrijf toegewezen krijgen. Soms komt het dan voor dat er geen functies zijn die je wel kunt doen. In dat geval moet er soms wat geschoven en aangepast worden om toch een geschikte functie te vinden. In de meeste gevallen kan er wel een oplossing gevonden worden om de werknemer weer in dienst te krijgen. Met kleine aanpassingen en wat moeit vanuit de werknemer en de werkgever lukt het vaak wel om met een re-integratie traject van het 1e spoor weer aan het werk te gaan.

Re-integratie 1e spoor traject beginnen

Je begint een re-integratie 1e spoor traject als je een lange tijd weg bent geweest van de werkvloer. Met dit traject kun je geholpen worden door een re-integratie 1e spoor  bureau en de huidige werkgever. Er wordt opzoek gegaan naar een mogelijke terugkeer. Met behulp van een speciaal bureau, krijg je de juiste adviezen en ben je er zeker van dat je alles er uit haalt wat er in zit.  Soms lukt het niet om weer aan het werk te gaan door re-integratie 1e spoor. In dat geval kan je gaan beginnen aan een 2e spoor traject. Gelukkig wordt er door de adviesbureaus niet snel opgegeven. Er wordt altijd zoveel mogelijk geprobeerd om je weer bij je huidige werkgever aan een functie te helpen.

Snel weer aan het werk

Je kunt met behulp van re-integratie 1e spoor trajecten vaak weer aan het werk. De meeste mensen willen graag weer aan het werk na een tijdje niks gekund te hebben. Met behulp van re-integratie 1e  spoor bureaus kom je na een lange of een wat kortere poos vaak wel weer aan een goede baan. Met een beetje moeite van meerdere partijen ben jij snel weer vrolijk aan het werk.