De kleur van uw overhemden zegt meer dan u denkt

U hebt er misschien nog nooit bij stil gestaan maar de kleur van uw overhemden kan, voor wie weet hoe te kijken, iets vertellen over uw karakter. Of dat is althans wat kleurpsychologen beweren. Is dat echt zo? Dat laten we in het midden maar het kan alvast geen kwaad om even te bekijken wat de kleur van uw hemd over u zegt.

De klassiekers

Grijs

Ook grijs is een populaire kleur voor een hemd. Het is een vrij neutrale die sereen en zakelijk overkomt. Grijs staat dan ook voor precisie en discipline. Iemand die graag grijs draagt overdenkt alles goed en is een echte planner. Let wel op: te veel grijs kan ook aanleiding geven tot een saaie en onpersoonlijke look.

Zwart

Ook een zwart hemd heeft wel 1 à 2 dingen te vertellen over uw persoonlijhkheid. Hebt u een voorkeur voor zwarte hemden (en waarom zou u dat niet hebben?) is de kans groot dat u wel houdt van een beetje mysterie. Het is een kleur voor mensen die op zoek zijn naar iets, voor mensen die houden van vebroden diepten. Bent u zo iemand?

Wit

Wit is een populaire kleur voor hemden en dat hoeft niet te verbazen. Wit staat immers voor puurheid en sereniteit. Daarom ook dat heel wat jongere mensen automatisch naar een wit overhemd aangetrokken worden. Wit kan ook wijzen op een bepaalde voorkeur voor perfectionisme.

Frisse kleuren

Blauw

Blauw is één van de meer populaire kleuren overhemden en staat ook mooi in de combinatie met heel wat kledingstijlen. Toevalligerwijze (of niet!) staat de kleur blauw ook voor een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Iemand die veel blauw draagt heeft een rustige persoonlijkheid en weet exact wat hij wilt. Noemen we dat koppig zijn, of toch eerder doorzettingsvermogen?

Rood

Rode overhemden zijn een steeds populairder wordende keuze. Rood is natuurlijk de kleur van de liefde maar ook van de passie. Iemand die graag rood draagt heeft een sterke persoonlijkheid en een goed uithoudingsvermogen. Daar staat tegenover dat rood ook weinig geduld heeft en hoge eisen stelt. Herkent u zich hierin?

En, wat voor kleur overhemd draagt u morgen?