Bent u slachtoffer van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval? Dan is er een grote kans dat u slachtoffer bent geworden van letsel. U wordt dan aangeraden om naar een letselschade advocaat te gaan voor advies bij het verhalen van schadevergoedingen. De letselschade advocaat is gespecialiseerd in het claimen van zowel schadevergoedingen als smartengeld. Een veelvoorkomende misvatting is dat het inschakelen van een advocaat erg duur is, maar het tegendeel is waar. Een letselschade advocaat is in de meeste gevallen gratis.

Gratis letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kost u meestal niks, om dat de letselschade advocaat zijn of haar kosten verhaalt op de verzekeraar van de tegenpartij. Dat scheelt u in de portemonnee. Een dergelijke afspraak over de kosten kan meestal pas gemaakt worden wanneer duidelijk wordt dat de kans om de zaak te winnen erg groot is. Dan maakt de advocaat gebruik van het ‘no cure no pay’-principe. Dit houdt in dat de kosten voor de letselschade advocaat alleen worden betaald als de zaak wordt gewonnen. Een ander misverstand over letselschade advocaten is dat u als slachtoffer van letsel net zo goed een letselbureau of rechtsbijstand in kunt schakelen. Deze verhalen echter minder schade dan de ervaren letselschade advocaat. De gespecialiseerde advocaat weet alle wegen te bewandelen en al uw schadevergoedingen en claims tot smartengeld vakkundig in te dienen.

Voorbereiding op uw zaak

Ter voorbereiding op uw zaak om zoveel mogelijk schadevergoedingen en smartengelden te claimen, is het essentieel dat u bewijsmateriaal verzameld. Zoals foto’s en video’s van een ongeluk, verklaringen van getuigen en natuurlijk bewijzen van de spullen die u vergoed zou willen zien. Door dergelijke bewijsmaterialen te verzamelen voor uw zaak wordt de kans dat uw advocaat succesvolle schadevergoedingen en claims tot smartengeld indient een stuk groter.

Uw letselschade advocaat

Voordat u op zoek gaat naar de juiste advocaat, is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren bij verschillende bureaus. Kijkt u daarbij altijd naar de ervaring en expertise van de advocaat. Let er bijvoorbeeld goed op of de advocaat in het verleden een soortgelijke zaak heeft behandeld. Die ervaring kan vanzelfsprekend van pas komen bij uw eigen zaak. Als slachtoffer van letsel heeft u wel wat anders aan uw hoofd dan papierwerk doornemen. Neemt u daarom een letselschade advocaat in arm. Met de professionele ondersteuning van de advocaat bent u in staat om alle door u gemaakte kosten die gerelateerd zijn aan een ongeval, te vergoeden op een tegenpartij. En dat scheelt u in de portemonnee.