In het Nederlandse tuinbeeld is de keramische barbecue niet meer weg te denken. Veel mensen zetten hun oude barbecue bij het oud vuil en schaffen een keramische barbecue aan. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt deze barbecue nu een absolute must have?

 

Wat is een keramische barbecue

 

De Amerikanen ontdekten in de tweede wereldoorlog in Japan een nieuwe kooktechniek. Dat wil zeggen: de techniek was voor de Amerikanen nieuw, in Japan bereidde men al eeuwen op deze manier het eten. Zij gebruikten een ronde, aarden pot met een deksel van klei voor het stoven van rijst. Eigenlijk was deze primitieve pot al de eerste keramische barbecue. De Amerikanen namen de techniek mee naar hun land en verfijnden het daar. En nu verovert deze techniek de hele wereld.

 

Koken, stoven, braden en bakken

 

Daar waar de Japanners de techniek vooral gebruikten voor het stoven van rijst, wisten de Amerikanen allerlei bereidingswijzen te ontwikkelen op de keramische barbecue. Er is eigenlijk weinig dat er niet kan op de barbecue. De huidige keramische barbecue is gemaakt van keramiek dat is gebakken en geglazuurd. Het deksel bestaat uit meerdere lagen waardoor de warmte zeer goed wordt geïsoleerd. Je kunt daarom de temperatuur constant houden voor langere tijd. Het is zelfs mogelijk de temperatuur tot op de graad nauwkeurig af te stellen. Dat zorgt er dus voor dat je het voedsel op allerlei wijzen kunt bereiden.

 

Gezellig in de tuin

Omdat je er complete maaltijden op kunt bereiden zonder al te veel inspanning is een keramische barbecue uitstekend geschikt voor een heerlijk zomers tuinfeest. Maar ook voor de winterbereidingen op de barbecue, een nieuwe trend, kun je hem gebruiken. Vegetarische groenten, vis of gewoon een ordinaire steak, voor elk van je vrienden is wat wils. Ondertussen kun je gezellig bijpraten met een goed glas wijn.

 

Een must have

 

Het vergt enige oefening, maar heb je door hoe de keramische barbecue werkt dan is het bereiden eenvoudig en makkelijk. Daarom stappen ook steeds meer mensen over naar deze veelzijdige techniek. Inmiddels is deze barbecue een echte must have voor in je tuin.