Denk jij bij een flat cap ook vooral aan mannen met of zonder knotje die heel hip een mooie pet op hun hoofd hebben? Dat dacht ik ook altijd. Maar er zijn ook hele mooie flat caps speciaal voor kinderen te koop! Hoe leuk is het als zoonlief er net zo bij loopt als zijn papa? Of dochterlief natuurlijk. Zo’n flat cap voor kinderen is net wat kleiner en past dus prima op zo’n klein koppie.
Flat cap

Met een flat cap hoor je erbij!

Je kunt de straat niet oplopen op het moment of je komt wel een man met een flat cap tegen. Zo’n cap is net wat gekleder dan een gewoon petje en kan dus bij meer gelegenheden gedragen worden. Mannen zijn er maar wat blij. Zo’n flat cap voorkomt dat mensen het dunner wordende haar zien. En ook op een kale knikker staat zo’n cap echt geweldig. Maar zoonlief wil natuurlijk graag op papa lijken. Dus ga je voor hetzelfde overhemd en dus zo’n speciale flat cap voor kinderen erbij. Niet voor iedere dag natuurlijk, maar wel voor speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld voor een bijzonder feest of een fotoshoot.

Een flat cap is ook leuk voor meisjes

Je zou denken dat zo’n cap vooral geschikt is voor jongens, omdat vooral de papa’s ook met zo’n ding lopen. Maar meisjes met prachtig lang haar kunnen ook heel prima met een flat cap over straat. Maak de cap dan voor de zekerheid wel even vast met een paar haarspeldjes. Zo weet je zeker dat de cap weer thuis komt zodra je dochter weer thuis komt. Zo’n cap maakt een lieve meisjesjurk net even stoerder. Kies dan ook eens voor stoere laarzen of gympies onder de jurk in plaats van ballerina’s. Zo kan je kleine dametje lekker spelen en hoeft ze niet telkens maar op te letten dat er geen krassen op haar schoenen komen.

Een flat cap voor meerdere generaties

Hoe bijzonder is het als je jouw opa of zelfs overopa nog hebt en al een kleine man of vrouw in de kinderwagen? Hartstikke bijzonder natuurlijk! Dat roept echt om een mooie foto van alle generaties samen. En met een flat cap op ieder koppie maak je er echt iets bijzonders van. Een bijzonder portret voor aan de muur en later voor in het foto-album van je zoon of dochter. Gewoon als bewijs dat alle generaties samen op de foto zijn geweest.