Is het tijd voor een nieuwe inrichting van de kinderkamer of is je zoon of dochter uit het kinderbed gegroeid? Het aanbod aan bedden voor de kids is tegenwoordig enorm. En alsof het kiezen van een passend bed nog niet lastig genoeg was, heeft je kind zelf ook nog de nodige wensen. Het nieuwe bed moet natuurlijk wel stoer, hip en trendy zijn. Hopelijk vind je met onderstaande tips een exemplaar dat aan jouw wensen (en die van je kind!) voldoet.

Een leuk én praktisch kinderbed

Tegenwoordig is een bed meer dan alleen een ombouw en een matras. Behalve met de uitstraling wordt namelijk ook rekening gehouden met het praktische aspect. Zo vind je tegenwoordig veel bedden met geïntegreerde opbergruimte. Deze opbergruimte bevindt zich voornamelijk onder het bed, bijvoorbeeld in de vorm van een lade. Heel handig voor het speelgoed of andere spullen die normaal gesproken op de grond rondslingeren. Bovendien is de opberglade vaak volledig in stijl met de rest van het bed, waardoor het vaak niet eens opvalt.

Een bed in de vorm van een bed? Echt niet!

Maar dat een bed meer is dan een ombouw en een matras beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de geïntegreerde opbergruimte. Een bed is namelijk niet meer zomaar een bed, maar koop je in allerlei vormen en verschijningen. Want wat is er nu leuker dan slapen in een tentbed of in een bed in de vorm van een raceauto? Waar jouw kind ook van houdt, voor iedere interesse is wel een passend kinderbed te vinden. Met zo’n hip bed zijn de veelvuldige pogingen om je kind op tijd naar bed te brengen waarschijnlijk direct verleden tijd…

Kinderbed in stijl met de kinderkamer

Veel bedden zijn onderdeel van een complete serie. Hierdoor is het inrichten van de kinderkamer een fluitje van een cent. Je kunt alle meubels gemakkelijk op elkaar afstemmen en je hoeft je geen zorgen meer te maken of de stijl van de verschillende meubelstukken wel bij elkaar passen. Door meubels uit een serie te combineren, wordt jouw kinderkamer altijd een mooi geheel. Als de kamer is ingericht, kun je vervolgens lekker aan de slag met accessoires en persoonlijke details.

Kies een passend kinderbed

Vind je het lastig om een kinderbed te kiezen uit de vele exemplaren? Doe dan eerst online wat inspiratie op. Zo kom je er snel achter wat je wel en wat je niet mooi vindt en is het gemakkelijker om een passend exemplaar te kiezen uit de vele mogelijkheden. Veel shopplezier!