Douchecabine uitkiezen voor in de badkamer

Met een douchecabine kun je jouw badkamer een heel stuk mooier maken. Een douchecabine geeft net even dat beetje extra. Het uitkiezen van een cabine is echter niet heel makkelijk om te doen. Je moet goed weten wat het beste bij je badkamer én je persoonlijke voorkeuren past. Een douchecabine kopen doe je dus niet even 1,2,3. Er  zijn een heleboel soorten douchecabines, maar welke de beste voor jou is weet je eigenlijk niet. De soorten cabines voor de douche en alle dingen die je erover moet weten lees je hier in dit blog.

Douchecabine voor de kleine badkamer

Kleinere badkamers hebben niet veel ruimte voor een uitbundige douchecabine, maar dat zegt niets. Een douchecabine hoeft namelijk niet groot te zijn om een luxe uitstraling af te dwingen. De cabine wordt meestal in een van de hoeken van de badkamer geplaatst. Als je een badkamer hebt die niet echt groot is, kun je het beste een ronde cabine kiezen. Hoekige delen in je badkamer doen deze kleiner lijken dan het al is. Door voor ronde bogen te gaan zorg je ervoor dat je badkamer niet nog meer hoeken heeft in een kleine ruimte. Denk er dus over om een douchecabine met doorzichtige glazen en een ronde vorm te kopen. Met wazige glazen valt het stukje ruimte van de cabine weg. En je badkamer lijkt gelijk een heel stuk kleiner dan het in werkelijkheid al is. een no go voor kleine badkamers is dus een vierkante douchecabine.

Grote badkamer kleine douchecabine?

Met een grote cabine valt de ruimte voor een groot deel weg. Met een wat grotere badkamer hoeft dit niet per se een probleemfactor te zijn. Je kunt kiezen voor een douchecabine in de vorm en het soort glas dat jij mooi vindt passen. Denk hierbij wel na over het feit dat de cabine voor de douche blikvanger van je badkamer is. Een cabine voor de douche is groot en eigenlijk alles waar een badkamer om draait ‘’het douchegedeelte’’. Heb je een grote badkamer neem dan goed de tijd om na te denken over het soort cabine dat je wilt gaan kopen, want het kan je hele badkamer verpesten.

Trucs om ruimte te creëren

Een ruimtelijke uitstraling kan in elke badkamer. Het hoeft hiervoor geen grote ruimte te zijn. Om ook jouw badkamer een stuk groter te laten lijken, zijn hier een aantal  handige tips. Lichte kleuren zorgen voor ruimte. Door veel wit en pastelkleuren te gebruiken in plaats van paars en oranje creëer je de illusie dat de ruimte groot is. een andere handige tip die in elke kamer van het huis goed werkt, is het plaatsen van spiegels. Spiegels geven in tegenstelling tot muren het idee dat er meer is d=achter de muur. Ook al weten we heel goed dat het een spiegel is doet het de ruimte toch een stuk groter lijken.