Dassy is één van de grotere merken als het gaat om werkkleding.  Dassy probeert haar merk extra waarde te geven door op een sociaal verantwoordelijke en milieuvriendelijke manier te produceren. Dit maakt hen onderscheidend in de markt en geeft het merk een extra bijzonder karakter. Dassy opereert wereldwijd en heeft in de merkkledingmarkt een goede positie opgebouwd. Hierom is het de hoogste tijd om wat meer te vertellen over hun assortiment. In dit blog vertel ik jullie daar graag meer over.

De Dassy werkbroek

Het interessante van Dassy is dat ze voor elk budget een bijpassende broek hebben. Ze hebben 3 lijnen in hun assortiment. Dit zijn de volgende de Classic, DNA en D-FX collectie. De meest trendy lijn is de D-FX collectie. Naast reguliere werkkleding hebben ze ook verschillende speciale werkkleding. Denk hierbij aan reflecterende kleding en brandvertragende kleding. De reflecterende werkkleding van Dassy is er maar liefst in 5 verschillende kleuren. Er is geen andere partij die een dergelijk breed assortiment heeft aan reflecterende kleding. Dus als je in een beroepsgroep zit waarin het dragen van reflecterende kleding verplicht is dan ben je bij Dassy aan het juiste adres.  Waarin een Dassy werkbroek zich ook onderscheid is het feit dat alle broeken zijn uitgevoerd met een zoom van maar liefst 7 centimeter. Het voordeel van zo’n lange zoom is dat de broek daarmee makkelijk uit te nemen is. Kortere of langere benen? Bij deze werkbroeken maakt dat niet uit, omdat ze via de langere zoom makkelijk op maat te maken zijn. De populairste broek is de Boston. Deze broek bestaat uit 2 verschillende kleuren, maar zijn verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Deze broek is populair omdat deze zeer allround is. De broek heeft verstevigingen op de knie. Daarom is deze broek sterker gemaakt op deze kwetsbare onderdelen. Andere belangrijke aspecten hebben ze ook in deze werkbroek geïntegreerd. Zo is de broek waterafstotend en zit er brandvertragend materiaal in verwerkt.

Dassy en maatschappelijk verantwoorde werkomstandigheden

Dassy vindt het maatschappelijk verantwoord produceren heel erg belangrijk. Alle fabrieken voldoen daarom ook aan de hoogste certificeringseisen. De arbeidsomstandigheden zijn daarom voor de mensen die er werken zeer aangenaam. Naast de arbeidsomstandigheden produceren ze ook zo veel mogelijk duurzaam. Dit doen zij door als het kan gerecyclede materialen te gebruiken. En anders zoveel mogelijk materialen in te zetten die milieuvriendelijk zijn. Hierdoor kan gesteld worden dat op het gebied van duurzaamheid en MVO ze voorop lopen ten opzichte van hun concurrenten.